Winkelwagen (0)

Webshop

De prijzen op deze website zijn exclusief BTW!

Pocket mask (beademingsmasker)
Categorie:
Hulpmiddelen instructeur, Overige
Prijs:
€5,99
Beschrijving

Een "pocket mask" is een beademingsmasker dat wordt gebruikt bij reanimatie om mond-op-mondbeademing uit te voeren op een slachtoffer van een ademhalingsstilstand of een hartstilstand. Dit masker wordt vaak gebruikt door professionele hulpverleners, zoals eerstehulpverleners, artsen en verpleegkundigen, om de kans op overdracht van ziekteverwekkers tijdens mond-op-mondbeademing te verminderen en om de beademing effectiever te maken.

 

Een pocket mask is meestal gemaakt van zacht plastic en heeft een rubberen afdichting om het masker stevig over de mond en neus van het slachtoffer te plaatsen. Het heeft ook een eenrichtingsventiel dat lucht van de hulpverlener naar het slachtoffer toelaat, maar voorkomt dat lucht of speeksel van het slachtoffer terugkeert naar de hulpverlener. Hierdoor kan de hulpverlener veilig mond-op-mondbeademing uitvoeren zonder direct contact met het slachtoffer.

 

Pocket masks zijn draagbaar en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in een zak of tas, vandaar de naam "pocket mask". Ze zijn een belangrijk hulpmiddel bij het bieden van eerste hulp in noodsituaties waarin een persoon niet meer ademt en reanimatie nodig is. Het gebruik van een pocket mask helpt niet alleen om de ademhaling van het slachtoffer te ondersteunen, maar minimaliseert ook het risico op infectieoverdracht van de hulpverlener naar het slachtoffer.